Hulp uit het hart

Kwaliteit van leven door persoonlijke ondersteuning

Wie ben ik

Mijn naam is Jolanda Rijkers. Ik ben getrouwd en moeder van 2 dochters. Ik heb ruim 24 jaar, met veel plezier, als (geriatrisch) fysiotherapeut gewerkt in een verpleeghuis. Hierdoor heb ik veel ervaring met het werken met mensen met dementie in alle fases en van verschillende leeftijden (ook jonge mensen met dementie),  het syndroom van Korsakov en geronto-psychiatrie.

Wat me steeds vaker opviel was dat veel mensen, voor opname in het verpleeghuis, al langere tijd niet of nauwelijks buiten kwamen. Mensen die altijd ondernemend en zelfstandig geweest waren, van wie hun wereld de laatste jaren steeds kleiner was geworden. Ik hoorde vaak dat ze zich eenzaam gevoeld hadden en zag ze opbloeien door een gesprek en oprechte aandacht.

2 jaar geleden heb ik ondersteuning geboden aan mijn schoonmoeder. Zij kon na een operatie niet zelfstandig thuis zijn. Door ondersteuning bij haar dagelijkse activiteiten (lopen met rollator zowel binnens-  als buitenshuis, haar het gevoel geven dingen (nog) niet alleen te hoeven doen) had zij na enkele dagen voldoende vertrouwen om weer alleen thuis te zijn en haar dagelijkse bezigheden op te pakken. Ze had haar zelfredzaamheid en zelfstandigheid weer terug en hierdoor de regie over haar eigen leven.

Bovenstaande ervaringen hebben me doen besluiten om ‘Hulp uit het hart’ te starten.

Ik wil graag een bijdrage leveren aan uw kwaliteit van leven.

Door persoonlijke ondersteuning te bieden bij de activiteiten die u graag (zelf) wilt blijven doen.
U helpen om meer buiten de deur te komen, meer te ondernemen en hier plezier aan te beleven.
U, door dingen samen te ondernemen, weer vertrouwen geven dat u het nog (zelfstandig) kunt en hierdoor uw zelfstandigheid en zelfredzaamheid vergroten.

U een luisterend oor bieden en er met enthousiasme en oprechte aandacht zijn voor u.

 

 

 

 

Schuiven naar boven